z Anjou Udvari Lovagok Egyesülete tagfelvételt hirdet! Várjuk mindazok jelentkezését, akik kedvet éreznek a XIV. század lovagi hagyományának, kultúrájának megismerésére, ápolására. Leendő tagjaink testközelből tapasztalhatják meg, milyen érzés korhű XIV. századi lovagi vértekben, korabeli fegyverekkel (különféle kardok, buzogányok, bárdok, botok) küzdeni, vagy éppen íjjal, számszeríjjal lőni, kelevézt, hajítóbárdot dobni. Lehetőséget biztosítunk továbbá a középkori pusztakezes fogások elsajátítására is, mely önvédelmi tréningként sem utolsó. A lányok korabeli ruhákban elsősorban íjászatot s tánckoreográfiákat tanulhatnak, de önkéntes elszánásból bármely felsorolt fegyvernemben is képezhetik magukat gyakorlófegyverekkel (ha e tudásukat bemutatókon a korhűség végett - kivételes alkalmaktól eltekintve - be nem is mutathatják).

zen túl minden tag idővel elméleti képzésben is részesül, ahol a puszta történeti ismereteken túl lehetősége nyílik az udvari kultúra, ill. a középkori irodalom, zene megismerésére, új ismeretek megszerzésére s a meglévők elmélyítésére. Egyesületünk nagy hangsúlyt fektet a hitelességre. Az általunk vállalt okítást történelemben s irodalomtörténetben képzett felkészült szakember tagjaink (történészek, bölcsészek) végzik. De szó sincs valamiféle száraz tudásátadásról - az ismeretek elsajátítása szinte észrevétlen, a fizikai edzésekre épülve, baráti beszélgetések s rendszeres műhely-előadások keretében történik. Alapvető célunk ugyanakkor minden leendő tagjelöltünkben az önművelődés s önálló utánolvasás iránti igény kialakítása.

endszeres gyakorlásaink s kitartó felkészülésünk eredményeként résztvevői vagyunk az ország jelentősebb hagyományőrző rendezvényeinek (Egri Végvári Vigasságok, Diósgyőri Várjátékok). Ezen túl regionális kultur-rendezvényeken s oktatási intézményekben is tartunk bemutatókat, sőt időnként az országhatáron túlról is kapunk felkéréseket. Legfontosabb elvünknek tartjuk, hogy csak olyan helyen vállalunk bemutatót, ahol valóban esélyt látunk hiteles történelmi, kulturális ismeretek átadására, megismertetésére. (Ezért akár nagyobb bevétellel kecsegtető, puszta szórakoztatásra igényt tartó meghívásokat is fájdalom nélkül elutasítunk. Az A.U.L.E. nem szórakoztató-, nem sport-egylet, nem nagyszájú haditornászok, anakronista harcművészek vagy szabadidős life fantasy-sok gyülekezete, hanem lovagi hagyományápoló közösség.)

ár jelenleg elsősorban 16-30 év közötti debreceni fiatalok jelentkezését várjuk, de minden érdeklődőt szívesen fogadunk 120 éves kor alatt, ha lélekben fiatal s eltökélt. Bármely érdeklődő az első próbahónapban ingyen látogathatja edzéseink, s utána is csak jelképes 1000Ft/hó tagdíjat köteles fizetni, mely inkább a komolytalan lézengők kiszűrésére szolgál. (Nonprofit kulturális egyesületként profitot nem termelünk - a lovas önképzést s oktatást is többek közt anyagi okokból nem vállalhatjuk fel egyenlőre. Bevételeinket szigorúan az egyesület céljainak megvalósítására fordítjuk, nem önmagunkra.) Az edzéseinkre kilátogató a próbahónap letelte után előbb apródi, majd idővel - saját felszerelés beszerzését követően - iuvenisi státusba kerül, s csak Lovagi, ill. Udvari Próbái letétele után válhat majd hivatalosan is udvari lovagunkká (ill. udvarhölggyé). Ezen fokozatok elnyerésével egyben az edzésintenzitás s a tréningek anyaga is fokozatosan komolyodik. (Pld. a gyakorlófegyverektől fokozatosan jut el mindenki a sokkalta veszélyesebb fémfegyverek használatának elsajátításáig.) Minimum elvárásunk a heti egyszeri edzésre járás!

 

Fontos! 18 éves kor alatt az edzéseken való részvételhez szülői engedély szükséges, melyhez formanyomtatványt mi biztosítunk. A szülők felé mindenféle információt szívesen megadunk, sőt nagyon is szívesen vesszük érdeklődésük. 

 

Ha felhívásunk felkeltette érdeklődésed, vagy bármi kérdésed lenne a benne foglaltakkal kapcsolatban, bátran keress meg minket az alábbi elérhetőségeken e-mailben vagy telefonon, ill. tekintsd meg honlapunkat!

 

Telefon: 06 70 / 667-5572 (Pávay Tibor kapitány)
e-mail: bajvivo@chello.hu

Honlapunk: www.aule.hu

Edzéseink:

Vasárnap 9.00-13.00: Kismacs, Zöldmező utcai rét 

Péntek 17.00-20.00: Eu-Roma Közösségi Ház (Csap u. 9.)

(TÉRKÉP)

Az edzések helyszíne s időpontja időjárásfüggően (pld. -10 fok alatt) változhat!

Friss információkért mindig érdeklődj telefonon vagy e-mailben első edzésed előtt (utána mi értesítünk ki)!

Ill. ellenőrizd az egyesületi fórum Hírek topicját is!